Side 37 - mavesyre

Mavesyre

Mange af os producerer for lidt mavesyre. Mavesyreproduktionen nedsættes, når du er stresset, drikker for lidt vand, spiser for usund mad mv.. Symptomerne på for stor mavesyreproduktion og for lille mavesyreproduktion er stort set de samme, så vi forveksler det.

For lille mavesyreproduktion påvirker lukkemusklernes samarbejder i dit spiserør og mavesæk. Når du producerer for lidt mavesyre ændres ph-værdien i din mavesæk, og ph-værdien skal være i balance, for at musklerne kan arbejde sammen. Når musklerne bliver ukoordinerede af den ændrede ph-værdi, lukker og åbner de ikke på de rigtige tidspunkter. Så skubbes noget af mavesyren op i spiserøret med sure opstød og halsbrand til følge. Du kan teste, om du producerer for lidt mavesyre, ved at drikke 1 dl friskpresset rødbedesaft sammen med et måltid. Hvis din urin er rødlig efterfølgende, producerer du ikke nok mavesyre. Mavesyremængden kan øges ved, at du spiser optimalt, og ikke mindst ved, at du får styr på din stress og ved at du drikker tilstrækkeligt med vand.


Her er et link til hvor du kan købe mavesyre:

http://www.vitaminbutiken.dk/produkter/tillskott-mage-tarm/betain-hydroklorid-hcl.html

Det hedder Betaine HCl. Du kan også selv google navnet og finde et sted at købe det. Der er ikke så stor forskel på de forskellige produkter.

Sådan finder du den rette mængde mavesyre:
Du skal starte med at tage 1 kapsel midt i et måltid. Dvs. du skal spise ca. halvdelen af din mad og så tager du 1 kapsel. Mærk efter hvordan du har det efter måltidet. Har du symptomer på for meget mavesyre, så vil du mærke det med det samme og ”som du plejer”. Hvis du har symptomer ved du at du producerer for meget mavesyre og så skal du behandles for det. Hvis du ikke har symptomer, så tager du 2 kapsler midt i næste måltid – og sådan forsætter du til du mærke at du har for meget mavesyre efter måltidet.

Når du til 5 kapsler, og har ingen symptomer, så skal du stoppe din test her. 5 kapsler er det maksimal indtag pr. måltid – og så skal du tage den portion i hvert måltid. Til mellemmåltiderne afpasser du mængderne, så du indtager færre kapsler. Husk at drikke tilstrækkeligt med vand. Mangel på vand nedsætter mavesyreproduktionen.