Når du går i gang med at træne maven flad er der mange detaljer at tænke i hver øvelse indtil de ligger mere på rygraden. Du kan derfor hjælpe dig selv til at huske spændingen i maven ved at binde en snor om maven. Hver gang du slipper spændingen vil du kunne mærke at snoren borer sig ind i maveskindet. Brug en stærk snor, så den ikke springer når maven spiles ud. Stil dig med ryggen ret. Spænd bækkenbunden og sug maven ind. Så binder du snoren omkring taljen så den sidder til, når maven er suget ind. Prøv så at slappe af i maven og du vil mærke hvordan det IKKE skal føles, når du træner.
Så går du i gang med øvelserne - fx fra min dvd ENDNU MERE FLAD MAVE (købes her) - eller download øvelser her fra siden (læs mere på forsiden af www.fladmave.dk) - eller lav de maveøvelser du plejer, blot med en snor om maven. Og du er godt på vej til at få en fladere mave og stærkere ryg.
OBS! Gå ikke rundt med snoren til daglig - og sug kun maven ind, når du træner og/eller løfter noget tungt. Resten af tiden skal maven selv kunne spænde når der er brug for det.