Browsing Archive: October, 2013

Fordøjelse, mæthed og velsmag bliver optimal, når du tygger din mad grundigt

Posted by Birgitte Nymann on Thursday, October 10, 2013,
Tyg din mad grundigt. Den skal være flydende inden du synker den. For at du kan optage mad fra tarmene og ud i kroppen skal maden være flydende og i de mindste molekyler den kan blive. Alt det skal fordøjelsessystemet sørge for. Første trin i fordøjelsessystemet er munden og tænderne. For at din mund har gjort sin del af fordøjelsesarbejdet ordentligt skal du tygge grundigt på maden. Den grundige tygning giver tid til at spyttet kan blande sig med maden. Spyt indeholder en række for...
Continue reading ...
 

T-tallerkenmodel - gør dig slank og glad

Posted by Birgitte Nymann on Wednesday, October 9, 2013,
Kender du T-tallerkenmodellen? Det er en god måde at få fyldt nok af de rigtige ting på tallerkenen. Forestil dig en tallerken. Du laver et stort T på den. Den øverste linje/bjælke af T’et skærer tallerkenen over på midten og den nederste halvdel bliver på den måde delt i 2 kvarte. I den øverste del af tallerkenen (halvdelen) skal du lægge grønsager. I en af de nederste kvarte skal du lægge kød og i den anden kvarte ligger du stivelsesholdige kulhydratkilder som brød, pasta,...
Continue reading ...
 
 

Categories