Effektiv mave- og rygøvelse - Træn din kropsholdning i et snuptag

November 4, 2013

Siddende rotation (spine twist) (hænder på hagen)

Det giver øvelsen: træner og strækker de skrå mave- og rygmuskler samt giver smidighed til baglårene og rygsøjle. Du træner din kropsholdning og får en fladere mave.

Udgangsstilling: sid på bagdelen med benene strakt fremad og ryggen i ret. Kan du ikke holde ryggen helt ret, når du sidder med strakte ben, så sæt en lille forhøjning under bagdelen. Bøj anklerne. Flet fingrene og placer hænderne over munden. Træk albuerne bagud, så du kan mærke spændingen i den øverste del af ryggen. Spænd bækkenbunden og spænd mave og sænk skulderne.

Bevægelsen: pust ud og drej overkroppen til siden. Drej til udgangsstilling igen. Gentag øvelsen til modsatte side.

Vejrtrækning: pust ud, når kroppen drejes til siden og træk vejret ind, når kroppen drejes ind til udgangsstilling igen.

Fokus:

  • træk albuerne bagud under hele øvelsen.
  • Sid stille på bagdelen, så twistet ikke flytter dig.


 

Fordøjelse, mæthed og velsmag bliver optimal, når du tygger din mad grundigt

October 10, 2013
Tyg din mad grundigt. Den skal være flydende inden du synker den. For at du kan optage mad fra tarmene og ud i kroppen skal maden være flydende og i de mindste molekyler den kan blive. Alt det skal fordøjelsessystemet sørge for. Første trin i fordøjelsessystemet er munden og tænderne. For at din mund har gjort sin del af fordøjelsesarbejdet ordentligt skal du tygge grundigt på maden. Den grundige tygning giver tid til at spyttet kan blande sig med maden. Spyt indeholder en række for...
Continue reading...
 

T-tallerkenmodel - gør dig slank og glad

October 9, 2013
Kender du T-tallerkenmodellen? Det er en god måde at få fyldt nok af de rigtige ting på tallerkenen. Forestil dig en tallerken. Du laver et stort T på den. Den øverste linje/bjælke af T’et skærer tallerkenen over på midten og den nederste halvdel bliver på den måde delt i 2 kvarte. I den øverste del af tallerkenen (halvdelen) skal du lægge grønsager. I en af de nederste kvarte skal du lægge kød og i den anden kvarte ligger du stivelsesholdige kulhydratkilder som brød, pasta,...
Continue reading...
 

Smid badevægten ud og køb et målebånd

August 28, 2013

Er dit mål at blive slankere her i starten af året, så gælder det om at tabe centimeter – og kropsvægten er ikke så vigtig, for hvis du taber 5 kilo fedt men tager 3 kilo muskelmasse på, så vil badevægten kun fortælle dig at du har tabt dig en lille smule, hvor centimetermålinger vil fortælle dig, hvor meget mindre du i virkeligheden er blevet. Det er vigtigt at du måler præcis det samme sted hver eneste gang du bruger centimetermålet ellers kan du ikke sammenligne målingern...


Continue reading...
 

Hvorfor bliver jeg øm i hals og nakke, når jeg laver maveøvelser?

August 27, 2013
SPØRGSMÅL: Hvorfor bliver jeg øm i hals og nakke, når jeg laver mavebøjninger? Det gør så ondt at jeg ikke har lyst til at forsætte træningen? Hvad kan jeg gøre, for jeg vil jo gerne have flotte mavemuskler.

SVAR: Hovedet vejer ca. 8 % af din kropsvægt – og det gælder både mænd og kvinder. Når man sidder, står, går osv., er hovedet placeret sådan på toppen af kroppen at hovedets tyngdelinje falder en smule foran ørerne. Det betyder at nakkens muskler skal arbejde for at h...
Continue reading...
 

Du bliver god til det du gør.

August 22, 2013

Kroppen bliver kun god til det du gør med den. Vil du være god til karate, træner du karatebevægelser. Vil du være god til at svømme, skal du gå til svømning. Og i begge tilfælde kunne du aldrig finde på at gå til gymnastik for at blive god til det. Og det er logisk for de fleste. Der hvor logikken slipper op, er når det kommer til muskeltræning. Så tror vi at bare musklerne er trænet og har gjort ondt imens, så er vi kommet i bedre form. Men sådan er det ikke. Derfor er de...


Continue reading...
 

Spis madrester og slank dig - og din økonomi

August 21, 2013
Både din økonomi og dit taljemål vil elske dig for, at du spiser rester fra din mad i går eller forgårs. Alt for mange af os smider mad ud, mad som vi lige så godt kunne spise, men som vi af forskellige årsager ikke finder interessant. Men måske kan dette få dig til at ændre på det; mad der har været varmet og kølet ned slanker mere end ny-tilberedt mad! I hvert fald hvis maden indeholder stivelse; fx pasta, kartofler og ris. Stivelsen bliver nemlig omdannet af at blive nedkølet...
Continue reading...
 

Muskler giver dig høj forbrænding

August 20, 2013
Dine stofskiftehormoner og din muskelmasse bestemmer hvor høj din forbrænding er. Fedt kræver mindre energi for at blive opretholdt i forhold til muskler, hvilket betyder at jo mere fedt du har på kroppen jo færre kalorier skal du bruge for at vedligeholde din vægt. Det betyder, at det er meget letter at tage uønsket vægt på, når dine muskler er utrænede.  Derudover så får du en forøget forbrænding efter din træning – når du træner. Jo hårdere du har trænet jo højere er...
Continue reading...
 

Vejrtrækningstest – hvor stresset er du?

August 14, 2013
Stress påvirker i høj grad hvor mange gange du trækker vejret pr. minut., for når kroppen tror at den skal kæmpe eller flygte, så skal du bruge mere ilt. Men sidder du stille og stresser i bilen, på arbejdet eller ved middagsbordet, så har du ikke brug for ekstra ilt, men vejrtrækningsfrekvensen bliver stadig påvirket. Det betyder at du trækker vejret mindre dybt og dermed bruger musklerne uhensigtsmæssigt. Det betyder intet når det sker få gange, men mange af os er alt for stre...
Continue reading...
 

Opvarmning – er det ikke for tøsedrenge?

August 11, 2013
Alt for mange af os varmer ikke ordentligt op inden vi går i gang med selve træningen – og slet ikke når vi træner for os selv. Opvarmning er ekstremt vigtigt for at du kan træne optimalt.. Formålet med opvarmning er at forberede kroppen på det efterfølgende stykke arbejde, så musklerne varmes op, energiprocesserne kan forløbe mere effektivt og du ”tænder” mentalt på træningen du skal i gang med. Kroppen kan ikke gå fra passivitet til fuld kraft frem med god effektivitet u...
Continue reading...
 

Categories